Centerklasserne og Center SFO

Centerklasserne på Højvangskolen varetager sammen med Hovedgård skole, undervisningen af børn med ADHD og autisme, spektrum forstyrrelser, samt tillægsdiagnoser.

Målgruppen omfatter normaltbegavede elever med gennemgribende udviklingsforstyrrelser (autisme) og elever med hyperkinetiske forstyrrelser (ADHD).

Endvidere omfatter målgruppen en række af mindre udbredte udviklingsforstyrrelser med symptomer, der også forekommer i hovedgruppen.

Centerklasserne er et skoletilbud fra 0. – 10. klasse, der omfatter ca. 85 elever fra Horsens- og Hedensted Kommune.

Centerklasserne er et helhedstilbud med samordning af specialundervisning og specialpædagogik.

Der undervises i henhold til folkeskoleloven - og der er mulighed for at aflægge prøve i samtlige fag.

På alle trin i centerklasserne arbejdes der ud fra en tilgang der fokuserer på det visuelle, det strukturerede, det kommunikative – og ud fra en anerkendende tilgang.

En pædagogik, der ikke blot omfatter undervisningen, men også aktivt arbejder med det hele barn og dermed barnets funktionsforstyrrelser og symptomer i bred forstand.

M-huset