Velkommen til Højvangskolen

Høj faglighed, Høje ambitioner, Højt til loftet

Du er nu på Højvangskolens hjemmeside. Vi håber, du har tid og lyst til at tage en rundtur på vores skoleport – uanset, om du er forældre, elev, mulig ansøger eller bare nysgerrig på vores skole og skolehverdag.

Højvangskolen er en velfungerende og attraktiv folkeskole beliggende i den sydøstlige udkant af Horsens. Højvangskolen består af en hovedskole med 3 spor fra 0.-9. årgang med ca. 675 elever og en specialenhed, Centerklasserne med ca. 75 elever. Centerklasserne på Højvangskolen har elever fra hele Horsens Kommune. Højvangskolen er – som overskriften fortæller – en skole, der både har et højt fagligt niveau og et højt ambitionsniveau, men samtidigt er der plads til alle. Vi arbejder løbende på at fastholde og udbygge vores høje niveau. Vi vil bare konstant blive endnu bedre og sætte os højere mål.

Vi forsøger også at holde denne side opdateret, men er du på udkig efter helt aktuelle begivenheder på skolen, kan du også følge os på Facebook.

Skoleinspektør
Jens Bay

.

Aktuelt på skolen

Fælleskommunal idrætsdag for 2. årgang

Onsdag den 6. juni var dagen, hvor vi afviklede den årlige idrætsdag for skolerne i ”klyngesamarbejdet”:
Dagnæs-, Bankager- og Højvangskolen. I strålende solskin deltog 205 børn fra 2. årgang på de tre skoler og vores egen 7. årgang, der er vores venskabsårgang, stod for afviklingen af posterne, og de var desuden holdledere for de 14 hold, der skulle igennem 14 poster, der hver tog 10 minutter.

Holdene var lavet på tværs af de tre skoler, så der var god mulighed for at samarbejde på tværs af skolerne, og der opstod mange nye venskaber efterhånden som dagen skred frem. Der blev gået til den ved de mange poster, men der var heldigvis også mulighed for at slappe lidt i de to pauser der var indlagt. Her spiste vi sammen i hallen, hvor børnene tydeligvis nød skygge, maden og ikke mindst de store mængder vand, der blev skyllet ned i varmen.

Efterfølgende gav børnene udtryk for at det havde været en god og anderledes dag, men at de også var blevet lidt slidte i solen, selvom der var ekstra drikkepauser.
7. årgang gav udtryk for, at de havde lært rigtig meget af at have ansvaret for de mange børn. Det var tydeligt, at de tog ansvar og lavede nogle gode og trygge rammer gennem hele dagen.

Tak til 2. kl. børnene og deres ”voksne” 7. årgang for at der blev løftet i flok, og som man siger i Jylland: ”Det var vist ikke så ringe”.

Lærerne på 2. årgang, Højvangskolen

Jens Baj Madsen den 15-06-2018
    Nyt fra skolebestyrelsen

Skolebestyrelsen har afholdt dette skoleårs sidste skolebestyrelsesmøde med blandt andet følgende indhold og beslutninger:

- Ordensreglerne for kommende skoleår er vedtaget (se bilag)
     - Der arbejdes næste skoleår med at styrke elevrådenes rolle og indflydelse
     - Linjerne i overbygningen blev drøftet
     - Den nye skolebestyrelse har konstituret sig. Ny formand for skolebestyrelsen pr. 1. august er Lene Geer Frederiksen. Både skolebestyrelse og skolens ledelse takker den afgående formand Bjarne Dahl for mange års kompetent arbejde som formand for Højvangskolens bestyrelse.

Bestyrelsen takker Højvangskolens elever, forældre og medarbejdere for indsats og samarbejde i dette skoleår.

Nina Odby Hüttel den 01-06-2018
    Højvangskolens nyhedsbrev