Om Højvangskolen

Højvangskolen

Høj faglighed, Høje ambitioner, Høje forventninger, Højt til loftet

Højvangskolen er en velfungerende og attraktiv folkeskole beliggende i den sydøstlige udkant af Horsens. Højvangskolen består af en hovedskole med 3 spor fra 0.-9. årgang og en specialenhed, Centerklasserne. Centerklasserne på Højvangskolen har elever fra hele Horsens Kommune.

Højvangskolen har 760 elever, hvoraf de 75 går i centerklasser. Der er i alt 100 medarbejdere.

Høj faglighed
Højvangskolen har et højt fagligt niveau og leverer sædvanligvis nogle af kommunens allerbedste afgangsprøveresultater. Skolen arbejder målrettet med udvikling af læringsmiljøer, der bygger på at skabe endnu bedre resultater ved hjælp af målstyret og synlig læring, hvor det er den enkelte elev, der danner udgangspunkt for læreprocessernes tilrettelæggelse. Vi er gode og vil blive endnu bedre.

Høje ambitioner
Højvangskolen ligger flot på både elevernes læringsresultater og trivsel, men vi vil blive endnu bedre. Derfor arbejder vi løbende på at forbedre både rammerne for optimal læring, mestring og trivsel. Gennem målrettet indsats søger vi konstant at forbedre elevernes udbytte.

Høje forventninger
Vi har høje forventninger til os selv, til vore elever og vores forældre. Vi forventer selv at kunne levere højt kvalificeret undervisning, vi forventer, at vores elever har ambitioner om altid at blive dygtigere, og vi forventer af vore forældre, at de støtter deres barns læring, drive og ambitioner om at blive dygtigere

Højt til loftet
Er vi så en eliteskole kun for de dygtigste? Nej, Højvangskolen er en folkeskole, der har som mål, at alle bliver dygtigere. Høj faglighed, høje ambitioner og høje forventninger går mod, at både de dygtigste og de, der er mest udfordrede, får mulighed for at forbedre sig. Vi har plads til alle, men man skal have viljen til at blive bedre.

Jens Bay

Centerklasserne

Nina Odby Hüttel den 05-02-2016
    Gode gerninger gør en forskel.
    Fra 1. januar til 5. februar 2016 har Højvangskolens børn været med til at støtte
    Danmarksindsamling 2016, og dermed bl.a. været med til at sikre skolegang for børn i Cambodja, hvor hver fjerde lever i ekstrem fattigdom.

Ole Kirks Fond, LEGO-familiens almennyttige fond, har nemlig doneret 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning.

Over 2160 gode gerninger er gjort.

Tag sunde snacks med til hele klassen. Fej naboens indkørsel. Eller gå til købmanden for dine forældre, når de står midt i aftensmaden og mangler en liter mælk.
    Mere end 2160 gode gerninger af skolens børn, har sikret over 54.000 kr. til årets Danmarksindsamling.

Specielt én sej klasse, 0B har alene indsamlet 18.525 kr. Det er godt gået!

I kan ifølge med i Danmarkindsamlingen på lørdag den 6. februar 2016 kl. 19.00 på DR1.
    Peter Holmgren den 01-02-2016
    Hermed Højvangskolens nyhedsbrev for februar. Læg mærke til datoer for skolefest.
    Peter Holmgren den 28-08-2015
    Forældrevejledning til booking af samtaler
    Som I læste i sidste nyhedsbrev, er det fra i år muligt at booke en lærer til et bestemt fag, eller med et bestemt tema for en samtale. Lærerne sidder i forskellige lokaler rundt på skolen, hvor de vil sidde i samtaleperioden (16.00 - 17.30) hele året. Oversigt over lokaler samt forældrevejledning til booking er vedhæftet.
    Husk at I skal sende læreren en besked med det I ønsker drøftet.
    OBS: Booking starter fra d. 1/9